Gedung Kristal, Asfour, di Mesir

ASSALAMUALAIKUM...

Negara Mesir memang kaya dengan pelancongan. Tiap-tiap tahun memang ramai pelancong datang sini kerana terkenal dengan piramid dan maqam-maqam wali dan para nabi. Tapi bukan tu je, Mesir jugak terkenal dengan kilang kristalnya yang berkualiti bertaraf dunia disamping harganya yang berpatutan.

Asfour adalah nama bagi gedung kristal yang famous giler kat Mesir ni. Sape yang berangan-angan nak melancong kat Mesir, eloklah jugak singgah sini sekejap especially kaum Hawa. Memang kerja diorang la kan tengok benda-benda cantik ni kan....

Tak silap Husein, ni adalah kali kelima Husein datang sini. [Klik disini untuk tengok entri tentang Asfour yang lepas]. Setiap kali datang sini, ada je produk kristal baru yang keluar. Macam-macam barangan kristal ada kat sini... dari perhiasan diri, cincin, rantai, gelang, anting-anting... sehinggalah kepada perhiasan bilik, lampu meja, lampu dinding, lampuuuuuuuuu.... uihhh macam-macam la. Tak larat nak sebut satu-satu. Yang penting, semuanya made in crystal youuuuuu... (sila baca dengan nada takjub)

Bila sampai sini.... mata masing-masing tak jadi mata duitan dah, tapi bertukar jadi mata kristal. Husein pun mengajak anda semua yang baca entri ni supaya menukarkan mata anda menjadi mata kristal...hahaha....
Nah ambek batu kristal sebakul bawak balek rumah... hahaha.

Mak aih, silau la pulak mata ni sebab terkena silauan batu kristal.

Tempatnya yang luas, kemas, cantik, bersih... menambahkan feeling korang especially kaum hawa untuk shopping kat sini.
 Yesss, from the sand we produce crystal. Uihhh.. tetiba rasa kagum pulak tengok tempat ni.

Terima kasih kerana membaca. Komen siket... :-)

6 ulasan:

  1. Cantiknya..pos sini satu..hehe

    BalasPadam
  2. bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  3. kalau kristal ni memang semua boleh jadi gila jap..hahaha

    BalasPadam
  4. sungguh cantik ... tengok jer la dlm gambar ...

    BalasPadam
  5. Ya Allah, cantik yang amat!!! Mohon bgi ena satu sbg cenderamata.. ekekekekee

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.