My New Bestiee - Nikon D3100

Assalamualaikum...
Alhamdulillah hari ni Husein ade mase siket nak update blog. Sory sebab tak berapa nak update blog ni untuk beberapa hari ni sebab Husein tengah exam week sekarang. Baru ni, (30/5/2012) baru je exam madah Fiqh Muqoron(Feqah Perbandingan antara mazhab). Memang mencabar minda betol soalan dia. Husein tengok kawan Husein yang lain jawab pon dah geleng kepale apetah lagi Husein. Yang Husein anggap best student pon geleng kepale jugak. Tapi sekurang-kurangnye Husein jawab belaker and at least tak de satu pun soalan yang Husein tinggal. Alhamdulillah....Yang selebihnya Husein hanya berserah kepada Yang Maha Esa yang menentukan.   Usaha-->Doa-->Tawakkal. Itulah yang penting.

Berbalik pada tajuk entri atas,...Nikon. Jenama yang terkenal dengan keluaran DSLR nya yang selalu TOP dipasaran dan terkenal di kalangan semua fotographer di dunia. Dan kali ni Husein nak introduce my new bestiee untuk korang semua.
Nikon D3100
Yang sebenarnya dah lama DSLR ni ade dengan Husein tapi baru sekarang nak update tentang ni. Secara keseluruhannya Husein nampak Nikon D3100 ni...... Boleh tahan la. Sesuai for beginner photgrapher sebab kat dalam tu ade button GUIDE MODE untuk tunjuk ajar siket tentang cara nak shoot gambar menggunakan DSLR tu. Dan DSLR ni jugak bukan sahaja boleh shoot gambar malah boleh record video lagi. Tapi tak lama.. hanya 10 minit je yang boleh record sebab ade masalah dalaman kamera nanti jadi panas la,..ape la.. Macam-macam. Husein pun tak berapa nak faham tentang tu.

And heres are my DSLR shoot result.
Ni adalah gambar dalam bentuk HDR depan kawasan rumah yang Husein duduki sekarang ni di Hayyu Asyier,Kaherah,Mesir.
Sunset

Ni kucing peliharaan kawan Husein, Mohsein. Nama kucing ni Husein tak tau. Entah-entah tak de nama kot.hehe.. Bagus la bela kucing. Sahabat Nabi kan dulu ade suka kucing. :-)

And last but not least, my shoot also. What do you think?? Errr.. muke macam tengah marah je.huhuhu...

Harapan Husein lepas ni... dapatlah tangkap gambar-gambar yang menarik yang Husein suka like scenery, beautiful place, beautiful things and many more. Sesuai dengan firman Allah S.W.T yang dalam surah Al-Ghasyiyah, ayat 17-20:

    ''Maka tidakkah mereka memerhatikan unta, bagaimana diciptakan? Dan langit, bagaimana ditinggikan? Dan gunung-gunung bagaimana ditegakkan? Dan bumi bagaimana dihamparkan?''

Terima kasih kerana membaca. -->Please click here

8 ulasan:

  1. untunglah ade dslr.. awwwww.... nikon lak tu, ena punya canon je... hukhuk... nice captured.. sunset tu sgt cantik...

    BalasPadam
  2. wahhhh dah de nikon tu..... samaa laa kitaa yee..
    nikon pendrive tu ieqah de sertakan gambar kat GA ieqah :)

    BalasPadam
  3. nice shoot. peminat dslr jugak :)

    BalasPadam
  4. nakal la husein rider ni.. euwww..........

    BalasPadam
    Balasan
    1. anda sungguh nyenyeh Abdul Manaff Ghani..hehe

      Padam
  5. fiqh muqorron >.<
    power power madah tu lepas dah ?tahniah ler

    BalasPadam
  6. Nk tanye ni.. camne nk setting video utk nikon d3100 ni ye

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.