Segmen Pray 4 Aleppo by Husein Rider

ASSALAMUALAIKUM...

Pertama kali menganjurkan segmen seperti ini, bukan bermaksud Husein adalah blogger yang terbaik, tujuannya Husein buat segmen ini adalah untuk:
  • -          Menyatakan kebersamaan kita dengan nasib yang menimpa manusia di seluruh dunia.
  • -          Tanda kita cakna dan ambil berat dengan isu semasa.
  • -          Setiap segmen Pray 4 …  ini akan diceritakan serba sedikit apa yang berlaku. So, secara tidak langsung korang juga boleh tambah pengetahuan tentang isu yang berlaku.
  • -          Boleh dijadikan sebagai salah satu  entri/post anda yang baru di blog anda. (Bagi yang takde idea nak update atau dah lama tak update blog)
  • -          Mengeratkan hubungan di alam maya.

Saban hari, ada sahaja berita-berita sedih yang menimpa saudara kita di seluruh dunia. Bukan setakat disebabkan peperangan sahaja, tapi ada yang ditimpa bala bencana yang teruk sehingga terpaksa di keluarkan perintah darurat. Namun, apa yang terjadi di Aleppo,Syria hari ini adalah satu berita yang amat meruntun jiwa setiap manusia.

Sehubungan dengan itu, Husein mengajak semua penggiat blogger agar menyertai segmen ini untuk menyatakan kebersamaan dan cakna kita dengan isu kemanusiaan yang berlaku di Aleppo. Yang sebenarnya, sudah ramai artis-artis di Malaysia yang menyatakan kebersamaan dan prihatin mereka bersama rakyat Aleppo antaranya Dato Siti Nurhaliza, Faizal Tahir, Mia Sara dan ramai lagi yang  mana mereka menggunakan perkataan Aleppo di profile photo Instagram mereka. 

Syarat untuk join segmen ini amat mudah,
  1. -          Buat satu post/entri di blog anda dengan tajuk “Segmen Pray 4 Aleppo by Husein Rider”
  2. -          Letakkan banner gambar di atas beserta link entri ini.
  3. -          Nyatakan perasaan atau pendapat anda terhadap apa yang berlaku pada entri tersebut
  4. -          Publish dan letakkan link entri anda tersebut di ruangan komen entri ini sahaja.
Senang kan?? Setiap peserta yang join, akan diletakkan dalam list entri ini. Sambil tu, boleh la korang blogwalking dari peserta lain yang join sama dalam segmen ni.

Segmen ini akan berlangsung pada 17 Disember 2016 hingga 31 Disember 2016 sahaja kerana memandangkan ini adalah segmen yang pertama kali dianjurkan oleh Husein sendiri, maka Husein berbesar hati untuk memberi hadiah misteri untuk tiga peserta segmen yang bertuah. So, sambil korang join segmen ni, korang jugak boleh menang hadiah misteri. Peserta bertuah akan diumumkan tiga hari selepas tarikh tamat segmen ini.

Ayuh nyatakan perasaan prihatin dan kebersamaan anda di blog anda.


Sedikit cerita cinta yang tertinggal di Syria.
Kanak-kanak Syria yang pernah menjadi viral seluruh dunia.

Syria sebelum dan selepas perang.


15 ulasan:

  1. waktu Syria diambang keganasan
    saya dah menangis sambil berdoa
    agar Allah tempatkan saudara2ku
    di syurga. x tertanggung dugaan
    yg diberi. Allahu..

    insyaAllah. nanti saya war2 pd blogger juga.. tq

    BalasPadam
  2. menarik segmen nie. harap lebih ramai join. serius sedih bila baca dan tengok berita pasal aleppo dan syria. semoga ALLAH lindungi mereka T^T

    BalasPadam
  3. done join..
    http://perniagaan-yuk.blogspot.my/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    BalasPadam
  4. Saya join...

    http://jombercontest.blogspot.my/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    Ya Allah ... Lindungi lah mereka2 yang dizalimi dan hancurkan lah mereka2 yang kejam dan zalim ...

    BalasPadam
  5. Rii join jugak :)

    http://realsviors.blogspot.my/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    BalasPadam
  6. kakan join nantikan entri saya

    BalasPadam
  7. salam bw...
    http://deariescouple.blogspot.my/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    BalasPadam
  8. Semoga mereka semua sentiasa berada di bawah lindungan Allah... #pray4Aleppo

    Cikla join...

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    BalasPadam
  9. JOIN

    https://belogsjm.blogspot.my/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    BalasPadam
  10. salam , done publish
    http://mrparanoidwords.blogspot.my/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    BalasPadam
  11. ana join
    http://adna2029.blogspot.my/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    BalasPadam
  12. http://www.maisarahsidi.com/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.